Hantuchová v Cincinnati ďalej aj vo štvorhre

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
AKTUALIZOVANÉ o 11:30

CINCINNATI 12. augusta (WEBNOVINY) – Belgická tenistka Kim Clijstersová zvládla aj druhý krok v rámci svojho návratu na dvorce po viac ako dvoch rokoch prestávky vyplnenej najmä „materskou dovolenkou“. Niekdajšia líderka svetového rebríčka zvíťazila v stredajšom zápase 2. kola dvojhry na turnaji WTA Tour Western & Southern Financial Open Women´s Open v americkom Cincinnati v Ohiu (Premier, dotácia 2 milióny USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku) nad takisto nenasadenou Švajčiarkou Patty Schnyderovou za 71 minút 6:2, 7:5. Skóre zo vzájomných súbojov proti o štyri roky staršej ľaváčke, 20. v renkingu, upravila na 6:2.

„Vyzeralo to jednoducho? Do zápasu som vstúpila bez zaváhania a je to naozaj príjemný pocit. Cítim, že sa dobre pohybujem. Som spokojná, ako mi to zatiaľ ide. Prospieva to môjmu sebavedomiu,“ skonštatovala šampiónka z newyorských US Open 2005 Clijstersová a dodala: „Vopred som vedela, že prichádzam na významný turnaj a bude to náročné hneď od úvodu. O to viac som hrdá, že zostávam v hre. Patty je kvalitnou tenistkou, máme za sebou veľa tvrdých súbojov, trojsetových zápasov. Som rada, že tentoraz som to zvládla vo dvoch setoch.“ Belgičanka v 1. kole v Cincinnati vyradila Francúzku Marion Bartoliovú, predminulý týždeň držiteľku trofeje v Stanforde, hladko 6:4, 6:3.

Dvojnásobná majsterka sveta Clijstersová si v osemfinále miestnej singlovej súťaže zmeria sily s úradujúcou šampiónkou z antukového grandslamového Roland Garros Svetlanou Kuznecovovou nasadenou ako šiestou. Aj Petrohradčanka čelila v 2. kole ľaváčke. Proti Češke Lucii Šafářovej už v utorok musela v druhom i rozhodujúcom dejstve do tajbrejku, hoci najprv viedla 5:2 a potom 4:2. Do osemfinále sa prebojovala po prvý raz od spomenutého parížskeho triumfu. V bilancii proti Ruske vedie Clijstersová 6:1 vrátane platnej šnúry 3:0.

Dvojka tohto podujatia i počítačového poradia Serena Williamsová si v stredu poradila s ukrajinskou kvalifikantkou Katerynou Bondarenkovou, premožiteľkou Magdalény Rybárikovej, za 62 minút presvedčivo 6:3, 6:2 aj zásluhou 13 es a vyhlásila: „Na podaní som tvrdo pracovala a som šťastná, že zatiaľ funguje. Dúfam, že to potrvá vo zvyšku tohto turnaja i na US Open.“ Úradujúcu šampiónku troch súčastí „veľkej štvorky“ čaká medzi najlepšími šestnástimi už len druhá najznámejšia mamička na okruhu, Rakúšanka Sybille Bammerová, ktorá nečakane zastavila Poľku Agnieszku Radwanskú (6:0, 7:5) a má proti Američanke skóre 1:0 od predvlaňajšieho tasmánskeho Hobartu.

Líderku hodnotenia WTA Tour, Rusku Dinaru Safinovú, vyzve Šuai Pcheng, ktorá obrátila nepriaznivý vývoj proti Španielke Maríi José Martínezovej-Sánchezovej (5:7, 6:2, 6:1). Číňanka v 1. kole premohla Dominiku Cibulkovú.

Vo veľkej forme hrajúca Talianka Flavia Pennettová, čerstvo držiteľka trofeje z Los Angeles, zaznamenala svoj 13. úspech v rade a pokúsi sa hostiteľke Venus Williamsovej pri bilancii 3:3 revanšovať za prehru z finále tohtoročného Acapulca. K prekvapeniam stredy patrila prehra hľadajúcej sa Any Ivanovičovej s Maďarkou Melindou Czinkovou 6:7 (6), 5:7. Srbka spáchala 11 dvojchýb a čelila 16 brejkbalom.

Daniela Hantuchová po šiesty raz v sérii zvládla trojsetové stretnutie, zdolala Ukrajinku Aľonu Bondarenkovú 7:5, 1:6, 6:4 a vo štvrtok od 18.10 h SELČ sa bude usilovať po prvý raz v piatom pokuse prekonať Rusku Veru Zvonarevovú, ktorej dosiaľ nevzala ani set. „Určite pre mňa patrí k najnepríjemnejším súperkám. Mám pocit, že všetko robí na dvorci lepšie ako ja, na všetko nachádza odpovede. Na jej nedávnu nútenú pauzu sa vôbec nespolieham. Videla som ju v akcii, už je rozohratá. Musím sa však v prvom rade sústrediť na vlastný výkon. Dúfam, že opäť odohrám dobrý zápas. Bude to ťažké, ale zároveň prospešné,“ povedala pre agentúru SITA Hantuchová už pred tým, ako uspela aj vo štvorhre po boku Japonky Ai Sugijamovej. Dvojky deblovej súťaže si poradili s domácimi držiteľkami voľnej karty Melanie Oudinovou a Shenay Perryovou za 62 minút 6:3, 6:2 a vo štvrťfinále nastúpia vo štvrtok približne po 21.30 h SELČ proti piatemu nasadenému španielsko-čínskemu páru Virginia Ruanová – Pascualová, Ťie Čeng.

Súhrn výsledkov stredajších zápasov 2. kola dvojhry a výsledok osemfinále štvorhry so slovenskou účasťou na tenisovom turnaji WTA Tour Western & Southern Financial Open Women´s Open v americkom Cincinnati v Ohiu (Premier, dotácia 2 milióny USD, tvrdý povrch DecoTurf vonku):

Dvojhra – 2. kolo:

Daniela Hantuchová (SR) – Aľona Bondarenková (Ukr.) 7:5, 1:6, 6:4

Serena Williamsová (2-USA) – Kateryna Bondarenková (Ukr.) 6:3, 6:2

Jelena Dementievová (4-Rus.) – Yanina Wickmayerová (Belg.) 6:3, 6:4

Jelena Jankovičová (5-Srb.) – Maria Kirilenková (Rus.) 7:6 (6), 6:3

Vera Zvonarevová (7-Rus.) – Alisa Klejbanovová (Rus.) 6:4, 1:6, 7:5

Caroline Wozniacká (8-Dán.) – Aleksandra Wozniaková (Kan.) 4:6, 6:4, 6:4

Viktoria Azarenková (9-Bielor.) – Anna Čakvetadzeová (Rus.) 6:4, 6:2

Melinda Czinková (Maď.) – Ana Ivanovičová (11-Srb.) 7:6 (6), 7:5

Sybille Bammerová (Rak.) – Agnieszka Radwanská (13-Poľ.) 6:0, 7:5

Flavia Pennettová (14-Tal.) – Ágnes Szávayová (Maď.) 6:2, 6:4

Sorana Cirsteová (Rum.) – Anna-Lena Grönefeldová (Nem.) 6:3, 6:2

Kim Clijstersová (Belg.) – Patty Schnyderová (Švajč.) 6:2, 7:5

Šuai Pcheng (Čína) – María José Martínezová-Sánchezová (Šp.) 5:7, 6:2, 6:1

Dvojice vo štvrtkovom osemfinále (zhora podľa „pavúka“):

Dinara Safinová (1-Rus.) – Šuai Pcheng (Čína)

Kim Clijstersová (Belg.) – Svetlana Kuznecovová (6-Rus.)

Venus Williamsová (3-USA) – Flavia Pennettová (14-Tal.)

Daniela Hantuchová (SR) – Vera Zvonarevová (7-Rus.)

Caroline Wozniacká (8-Dán.) – Melinda Czinková (Maď.)

Sorana Cirsteová (Rum.) – Jelena Dementievová (4-Rus.)

Jelena Jankovičová (5-Srb.) – Viktoria Azarenková (9-Biel.)

Sybille Bammerová (Rak.) – Serena Williamsová (2-USA)

Štvorhra – 2. kolo (osemfinále):

Daniela Hantuchová, Ai Sugijamová (2-SR/Jap.) – Melanie Oudinová, Shenay Perryová (USA) 6:3, 6:2

SITA

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Agnieszka RadwanskáAleksandra WozniakováAna IvanovičováAnna ČakvetadzeováCaroline WozniackaDaniela HantuchováDinara SafinováFlavia PennettováJelena DementievováJelena JankovičováKateryna BondarenkováKim ClijstersováMaria KirilenkováPatty SchnyderováSerena WilliamsováSorana CirsteováSvetlana KuznecovováŤie ČengVenus WilliamsováVera ZvonarevováViktoria AzarenkováYanina Wickmayerová